Chyba nie do końca wiesz, o czym chciałbyś napisać;-) Tłuszcz jest równorzędnym makroskładnikiem dla białka i węglowodanów. Musisz zróżnicować i zbilansować jego źródła w diecie. Nie ma dobrej diety bez tych 3 składników. Z pewnością należy unikać tłuszczów trans i niepotrzebnych zapychaczy w tłustej odsłonie typu: omasty, smażenie w litrach [...]
nie chce zakladac nowego tematu, to podkleje sie pod ten.. mam pytanie, przeczytalem diete R. Slodkiewicza, i na sniadanie wcina on zmixowane jaja, platki, rodzynki orzechy i potem smazy to na patelni z dodatkiej oleju.. czy takie cos dla osoby poczatkujacej tez bedzie dobry? czy raczej omijac smazenie szerokim lukiem? dziex i pozdr
Wyczytalem, ze dluzsze gotowanie makaronu podnosi IG, a smazenie juz nie? W takim razie, dlaczego wszyscy odradzaja podsmazanie na duzej ilosci oleju? Tylko ze wzgledow zdrowotnych? Mam kolezke, ktory jest b. dobrze zbudowany. Jak zjada kebaba, to absolutnie bez sosw. Same mieso i bulka. Wydawalo mi sie, ze taki sos, ma w sobie cukier, co powoduje [...]